Hoe win je een bokswedstrijd?

 Boksen Amsterdam

 

 

 

 

Boksers zijn in staat om op hun voeten te denken. Zij moeten zich bewust zijn van alle mogelijke richtingen waarin een tegenstander zich zou kunnen bevinden. Ze moeten alert zijn, want een bokser kan gemakkelijk knock-out geslagen worden als de verkeerde gelegenheid zich voordoet en de bokser zich te veel op de zware stoten concentreert.

Vóór het begin van een bokswedstrijd besteden de boksers tijd aan de voorbereiding door middel van oefeningen en opwarmingsroutines. Veel van het arm- en beenwerk komt van het schaduwboksen. Tijdens het schaduwboksen beweegt de bokser zich rond in een denkbeeldige arena en laat de boksers los. Het helpt hen bij het ontwikkelen en oefenen van verschillende combinaties van waar te slaan, met hoeveel kracht voor hoe lang en het volgen van het patroon. De boxen zijn glazen ringen en worden geleverd met schuim dat de impact absorbeert. Dit zijn de boxen die in professionele wedstrijden worden gebruikt.

Het begin van de wedstrijd geeft de spelers het signaal om hun sterke punten te tonen. Bij een duidelijke overwinning worden de boksers onmiddellijk beloond voor hun inzet. Dit toont de pers, de rechters en de fans dat zij een uitzonderlijk hoog niveau van inspanning hebben geleverd.

Er zijn verschillende manieren om punten te scoren. Een van die manieren is via het knock-out systeem. Hierbij is het de bedoeling dat de bokser die door zijn tegenstander is neergeslagen, snel opstaat en de tegenstander harder terugslaat, zodat deze niet meer opstaat. Als de bokser niet kan opstaan na twee keer geslagen te zijn, dan wint de tegenstander de punten. Er zijn nog andere manieren om punten te verdienen. Een daarvan is bijvoorbeeld wanneer de bokser voor een bepaald punt of een bepaalde periode tot kampioen wordt uitgeroepen. Een andere manier is om de tegenstander knock-out te slaan. Het gebruik van de blote vuist is een andere manier om een bokswedstrijd te winnen, en dit kan op drie verschillende manieren gebeuren: ofwel door een Knock-out te scoren, ofwel door als winnaar te worden beoordeeld voor een legale knock-out, ofwel door het gevecht correct te beslissen.

De volgende keer dat u naar een bokswedstrijd zit te kijken en u hoort iemand zeggen dat iemand uw tegenstander heeft neergeslagen, kijk dan naar het scorebord. Dan weet je wat er echt gebeurd is. Als de man opstaat voordat hij wordt neergeslagen, win je het gevecht en verlies je het niet omdat een scheidsrechter werd geroepen.

lees meer:

Leave a Reply

Your email address will not be published.