Sportmassage

Sportmassage Den Haag

 

 

 

 

Hoe wordt sportmassage uitgevoerd? Vroeger werden sportmassages uitgevoerd met technieken zoals rechtop zitten op de massagetafel, het opvolgen van instructies, of op de lucht gelegd worden op een manier die de behandelaar comfortabel vond. Tegenwoordig wordt er echter speciale aandacht aan besteed om de sportmassage zo pijnloos mogelijk te maken. Alle spelers kunnen genieten van de sportmassage, op een of andere manier.

De sportmassage kan tot 30 minuten duren. Na afloop van de massage kan een warm bad worden genomen, hetzij in aanwezigheid van een massagetherapeut, hetzij in het badhuis zelf. De drie belangrijkste gebieden die worden aangepakt bij sportmassage zijn de spieren, pezen en ligamenten, omdat dit zeer gevoelige gebieden zijn en massage het uithoudingsvermogen heeft om zich te ontdoen van het afvalproduct waardoor spierverrekkingen, scheuren of hypertrofie worden voorkomen.

De sportmasseuse moet ervaren zijn in massagetherapie en verstand hebben van sportmassage om ervoor te zorgen dat de cliënt zich op zijn gemak voelt en de massage op de juiste manier wordt uitgevoerd en de lichaamsdelen worden gemasseerd op de manier waarvoor ze bedoeld zijn. De sportmasseuse moet vooral bedreven zijn in het werken met kegoefeningen, yoga, joggen, worstelen, racquetball, of schermen. Het is belangrijk de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen bij een sportmassage bij deze sporten omdat de resultaten zo positief of negatief kunnen zijn. Onnodig te zeggen dat het niet aan te raden is om dergelijke sportmassages meerdere keren per week te ondergaan. Hier is een interessant feit; de onderzoekers hebben ontdekt dat de atleten die normaal gesproken pijn ervaren na een massage, meestal degenen zijn die niet regelmatig dezelfde massage ondergaan. De atleten moeten er rekening mee houden dat de massage therapeut de tijd moet nemen om hen te leren over het lichaam en hoe de spieren te gebruiken, zodat ze veilig kunnen zijn.

Wat doet massage voor ons?

Uit bi Naw onderzoek is gebleken dat sportmassage de elasticiteit van de spieren verhoogt, de bloedtoevoer verbetert die op zijn beurt de regeneratie van afgeleide energie versnelt, er voor kan zorgen dat de spierpotentie in een paar uur toeneemt, de sporter kan helpen soepeler of leniger te worden, helpt bij het herstel en de herontwikkeling van de cellen van de spieren.

Tijd voor de superatleten om te onthouden is om maandelijks een sportmassage te krijgen omdat het helpt om het lichaam te verjongen en veel patiënten lijden aan blessures omdat de spieren verslechteren en genezing erg moeilijk wordt.

Sporters moeten onthouden dat geen pijn geen winst betekent. Regelmatige massage zorgt ervoor dat de spieren voldoende tijd krijgen om te herstellen. Sporters die één keer per week een sportmassage krijgen, moeten dit echt doen in aanwezigheid van een professionele massagetherapeut.

lees meer:

Ontspanningsmassage Den Haag

Sportmassage Den Haag

Leave a Reply

Your email address will not be published.