Yoga – een manier van leven

 

Yoga Valkenswaard

 

 

Yoga is een manier van leven, benaderd met een diep betekenisvolle verandering van geest. Yoga brengt uiteindelijk energieën binnen en buiten de mens in balans. Het is een langzaam proces, maar het is verbazingwekkend lonend.

YOGA IS EEN LITERISCH GEBASEERDE combinatie van meditatie, filosofie (of hoger bewustzijn zo u wilt), oefening, yoga en filosofie. Daarenboven bevat Yoga een religieuze kern, een ethisch kompas, en een fysiologisch evenwicht tussen lichaam en geest. Yoga leert flexibiliteit.

Halverwege de sessie herinnert een instructeur ons eraan dat we ons niet alleen zorgen moeten maken over onze geest, maar dat we ons weer moeten concentreren op onze ademhaling. We leren van yoga dat onze geest, hoewel krachtig en snel, slechts 10-15 stukjes informatie per keer kan onthouden. Yoga leert ons dat we ons hele lichaam kunnen ervaren. Yoga leert ons ook een uniek ademhalingspatroon dat volgens mij op zichzelf al een vorm van helende meditatie is.

Yoga verbindt het lichaam, de geest en de ziel. Het geeft ons de controle terug over ons leven en de manier waarop we er zin aan geven en hoe we met onszelf leven op een aandachtige en vredige manier.

Een van mijn nieuwe cliënten had een blokkade in haar leven omdat ze het contact met haar geloof verloren had. Ik vroeg haar wat haar geloof was en zij probeerde hierop te antwoorden in plaats van haar gebruikelijke zelfpraatje te houden over haar gevoelens ten opzichte van God, spiritualiteit, gebed, en haar geloof in het leven.

Ze was verbluffend klaar 12 minuten nadat haar sessie begon.

Ik suggereerde dat, omdat zij zich een beetje te comfortabel had laten worden met haar verstand in plaats van haar gevoel, dat zij zichzelf nu een kans had gegeven om spiritueler te worden zonder zich op God te richten. Ze had haar aandacht gevestigd op datgene wat haar warmte en motivatie had gegeven in plaats van op het enige wat haar warm had gehouden en haar denken. Haar essentie was gekalmeerd en erkend, hoe haar gedachten ook waren.

Yoga is geen religie. Yoga brengt je niet naar een plaats waar je op een bepaalde manier moet zijn om punten te bereiken of een andere reden waarom je tot een bepaalde groep mensen moet behoren. Er is geen priester, geen functioneel heilige orde, geen geestelijkheid of selecte groep. Yoga is een filosofie, een manier van leven en een methode van beoefening die werkt als we het toelaten.

Het YogaStand For initiatief, een non-profit onderwijsinstituut, helpt mensen wereldwijd om hun ervaring van persoonlijke kracht, zelfbewustzijn, gezondheid en een lang leven te vergroten. Het doel is om een bewustzijn en compassie voor anderen te ontwikkelen op zo’n manier dat het unieke individu haar of zichzelf voorbij het lijden kan vinden.

Yoga gaat over lichaamsbeweging, rekken en strekken, aandacht voor ademhalingspatronen, lichaamshouding, ontspanning, het beoefenen van yoga asana (de manier van fysieke houdingen) en de filosofie van het beoefenen van yoga. Het wordt beschouwd als een manier van leven die de fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling bevordert. Yoga filosofie staat open voor iedereen die het wil gebruiken in zijn eigen leven. Yoga is beschikbaar in de verschillende vormen van op spieren gebaseerde Yoga. Een Beginner Yoga Boek (Yoga Meditatie Asana) is te koop op http://www.yoga-sawanaprasil.com.

Yoga gaat echt over het liefhebben van elkaar en de wereld zoals we die gekregen hebben. Het proces van elkaar nemen als onze eigen individuele Levenskracht energie, en het vermogen om deze energie op elkaar af te stemmen om onze dagelijkse ervaringen te verbeteren – deze filosofie in brengt een mentale, emotionele en fysieke geestelijke gezondheid in werking die ons lichaam heelt en ons wakker maakt voor de liefde en schoonheid overal om ons heen.

Als je luiheid en je Methoden van ma-jightness, je onwil om je hart te openen en de schoonheid in de wereld te voelen, je beperkt tot de liefde en vrede die je nodig hebt. Je hebt een manier nodig om meer liefde in je leven te voelen! Yoga is het soort ding dat u het bewustzijn en de persoonlijke kracht zal geven om uw energie te verschuiven om uzelf aan te moedigen in een meer diepgaand bewustzijn.

Lees meer:

Yoga Waalre

Yoga Valkenswaard

Leave a Reply

Your email address will not be published.