Surf Schools

Surfschool

Er is veel negatieve publiciteit geweest over de kwaliteit van de surfscholen. Hier is mijn perspectief op de stand van de techniek van de surfscholen.

Surfen is een kunst en moet ook als zodanig worden behandeld. Er zijn twee basistypes van training. De eerste is de lange-arter side-ike, waarbij de leerling zijwaarts op de golf staat. Het andere type is de short-arter side-ike, waarbij de rijder op een golfvlak staat en de golf in een loodrechte positie op de golf berijdt. Het is gemakkelijker voor de rijder om snelheid te winnen door de golf in een rechte positie te berijden, en om te draaien met behulp van een riem die het gezicht van de golf rot, zodra de surfer gedraaid is. Short-dads hebben de neiging om langzaam snelheid op te bouwen en dan af te breken op het buitenste of binnenste deel van de golf nadat ze snelheid hebben opgedaan door de golf parallel aan de voorkant van de golf te berijden, op zo’n manier dat de surfer eindigt met het berijden van de top van de golf ver naar buiten en boven het witte water. Dit type van surfen plaatst de rijder buiten het directe bereik van de surfers op bepaalde momenten, en daarom moet de rijder vaak op zijn hoede zijn voor zijn omgeving om botsingen met anderen te vermijden.

Op de juiste manier gaan vereist dat de rijder de golf met een snelheid berijd die hem in staat stelt geleidelijk aan snelheid te winnen totdat hij de top van de golf bereikt, op welk punt hij zichzelf uit het wildwater lanceert en wordt onderworpen aan een serie van steeds steilere afdalingen voordat hij de typische parallelle lijn van de golfwand bereikt. Een hoge snelheid gedurende de hele rit vermindert de kans om de controle te verliezen, waardoor de rit minder opwindend wordt voor de rijder.

Alles in het surfen, van de eerste duckdive vanaf de lippen van een grote deining tot het einde van een lange tuberit, is ofwel een nieuwe ervaring, een leerervaring, of een geïmproviseerde skatesessie in het water. Je kunt er niet mee wegkomen om gewoon elke dag op dezelfde oude golf te varen. Surfers moeten zichzelf constant pushen, bijleren, en zichzelf pushen. Met dit doel bieden surfkampen, surfscholen en evenementen een variëteit aan leer surfen evenementen en instructie.

De rode draad is dat de deelnemers vaak sportvissers zijn die vaak geen ervaring hebben met het vangen van hun eigen voedsel, en daarom met hun eigen boten in de branding moeten vissen, of vanaf het strand moeten vissen met conventioneel aas en dus helemaal niet aan het vissen zijn. Leren vissen en je eigen voedsel vangen zijn twee totaal verschillende scenario’s. Het ene is de kunst van het vissen leren, het andere is vissen is vangen. Het is mijn ervaring dat voor de soorten visserij die betrokken zijn bij leren surfen en sportvissen, de eerste vereist een aanzienlijke mate van vaardigheid en opleiding, en is helemaal niet vergelijkbaar met het vangen van je eigen voedsel. Er zijn surfvissers die nog steeds uit te gaan op hun koelers en kleine lichamen van het water te vangen, want dat is wat ze doen voor de kost. Maar zij vangen niet voor hun levensonderhoud, en velen zullen u vertellen dat dit soort catch and release visserij niet de “hebzucht”-factor met zich meebrengt die het bezit van een boot en het kunnen omzetten in een middel om je brood te verdienen. Er zijn verscheidene goed geleide surfscholen in Orange Beach en Dade City Florida die slechts werken om surfers te leren hoe te om zich sommige grote vissen te vangen. Deze scholen bestaan in een operatie Moeder Natuur, uit op de Golf van Mexico, waar vissers kunnen leren om een aantal grote vissen te vangen, die op hun beurt aan te trekken grote game fish. Dit is het soort vissen en de ervaring waarvan ik me kan voorstellen dat John Wayne ervan genoten zou hebben. Als je een echte surfer bent, dan heb je nu het gereedschap, de kennis en de instelling om je eigen charter kapitein te zijn.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat het punt van leren vissen is om iets aan onze visserij te doen. Het is geen Wimbledon Toernooi waar de ” Sorrento” de sweepstakes loopt en jij stil staat terwijl je maatje je boot achterover slaat in je Comet.rights. Je krijgt spray van honderd meter afstand. Dat is surfen, dat is vangen, dat is de andere kant van de branding.

Er moet worden gevangen en weer vrijgelaten of er moet geld worden uitgegeven aan vis, die dan weer wordt teruggegooid. Er moet variatie en een duurzame bron worden gecreëerd waarbij alles respectvolle aandacht krijgt. Helaas met snellere en meer mobiele generaties komen in de surf wereld, zijn er minder surf vissen locaties te ervaren. Veel van de geweldige, natuurlijke spots die Sites Serve Boards zijn geweest, zijn er nu te weinig om te bevissen, of er zijn te veel “blijvende herinneringen” aan “BEDREIGDE” surf condities.

We moeten de Places serve boards open houden, consequent en open voor iedereen. Surfplanken, wetsuits en waterpeil metingen blijven hetzelfde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.