De Horeca

Horeca concept

Er zijn verschillende niveaus in de horeca concepten. Zo kunt u een voorbeeld vinden van hoe divers de bedrijfstak is. Een horecamedewerker kan kennis hebben in uitvoerende functie, algemeen management, boekhouding, economie, administratie en technische kennis.

Niveau uitvoerend management

Hier is een persoon belast met het plannen, organiseren en leiden van alle managementtaken op hoger niveau. Hij of zij leidt de hele operatie op het gebied van facilitair management. Dit omvat gewoonlijk restaurants, cafetaria’s, hotels, restaurants, cateringdiensten en haute couture.

Consultant

Dit is een lager niveau van dienstverlening in de hiërarchie van de bedrijfstak. Een consultant is een persoon die technische bedrijfsadviesdiensten verleent. Hij of zij is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied, d.w.z. boekhoudkundig, bedrijfskundig, financieel of administratief advies. Hij of zij kan ook een projectmanager of een projectbeheerder zijn.

Voor welk vakgebied u ook kiest, het is belangrijk na te denken over het gebied dat u wilt nastreven. Er zijn mensen die beginnen als uitzendkracht en vervolgens een carrière op het gebied van de horeca opbouwen. Er zijn verschillende mogelijkheden op dit gebied.

Voor meer informatie over de verschillende studierichtingen die in de horeca beschikbaar zijn, kunt u de websites bezoeken van de beste business schools van het land, die specialisatiecursussen op het gebied van gastvrijheid aanbieden.

Catering Manager

Er zijn velen die manager willen worden van restaurants, cafetaria’s, hotels, ziekenhuizen, die verantwoordelijk zijn voor de keukenoperaties en toezicht houden op het bedienend personeel, waaronder koks, koks, serveersters, afwassers, kassiers en bedienden. Horeca-uitbaters zijn onder meer verantwoordelijk voor de kwaliteit en de aantrekkelijkheid van het voedsel dat in de restaurants en cafetaria’s wordt geserveerd.

Uitvoerend Chef

Een chef-kok is de belangrijkste leidinggevende van een restaurant of van een andere inrichting waar voedsel wordt geserveerd. Een chef-kok is verantwoordelijk voor het plannen van de menu’s, het beoordelen van de verkoopcijfers, het analyseren, het onderhandelen en het organiseren van de roosters van restaurants, cafetaria’s, hotels en andere eetgelegenheden.

Chef-koks hebben veel verantwoordelijkheid, maar het is ook heel leuk om een carrière in de horeca te hebben.

Food and Beverage Managers

Food and beverage managers, of drankmanagers, zijn verantwoordelijk voor de marketingplannen voor restaurants, cafés, bars, sport, amusement en andere instellingen zoals hotels, sportscholen en gezondheidsclubs. Deze managers hebben veel verantwoordelijkheid, waaronder het plaatsen van bestellingen voor de productie, het beheren van budgetten, het voorbereiden van promoties, en het bestellen voor tekorten.

Zij moeten ervoor zorgen dat de kwaliteit van het voedsel en de dranken de klanten goed bedienen, voldoen aan de gezondheids- en welzijnsvoorschriften, en bijdragen tot de winst van het restaurant of de instelling.

Food and beverage managers doen een heleboel dingen, en een diploma bedrijfskunde zal je helpen de meeste dingen goed te doen. Dat is hoogstwaarschijnlijk de baan die je zult hebben als drankmanager. Je hebt een goede opleiding nodig met lessen in marketing, human resources, financiën, en zelfs restaurants en budgettering. De meeste plaatsen kunnen ook eisen dat je een examen aflegt, waaronder het Certified Beverage Manager examen.

Beverage Supplier Manager

Wanneer je een product hebt, hangt het succes ervan af of er een goede plaats is om het te verkopen. Plaatsen die dranken, wijn en andere producten verkopen, hebben productmanagers nodig die ervoor zorgen dat de verkoopcijfers aan de kwaliteitsnormen voldoen en concurrerend laag zijn. Deze productmanager moet ook marketingstrategieën ontwikkelen om de winst te verhogen.

Managers maken het grootste deel van de reclame voor producten en diensten. Zij sturen verkooppunten voor verkoop, aankoop en promoties. Plaatsen zoals grote warenhuizen, kruidenierswinkels en restaurants staan open voor verschillende vormen van reclame, waaronder drukwerk en radio.

Managers in de drankendistributie zorgen ervoor dat de bottellijnen vol blijven, goed worden onderhouden, schoon worden gehouden en af en toe worden bijgevuld. Het is ook belangrijk voor hen dat het product vers en niet giftig is wanneer het uit de recyclagebak komt.

Het is een open vraag of managers dan wel drankendistributeurs het hoogste loon verdienen. Dit is een functie van vraag en aanbod. Met zoveel ingrediënten in voorraad, en zoveel manieren om ze te verpakken en op te slaan, kunnen bedrijven een verscheidenheid van methoden gebruiken. Hierdoor hoeven zij niet te betalen voor gebouwen of werknemers, maar kunnen zij hun kosten betalen uit de restwinst. Restwinst wordt weer betaald aan de barman voor zijn diensten zodra de bestelling is geplaatst.

Hoe kan een manager zijn loonstructuur verbeteren?

Er zijn verschillende elementen die het management volledig onder controle heeft:

1) Hoe producten worden ontwikkeld en behandeld.

2) Of de marketing en reclame vlekkeloos is gepland en uitgevoerd.

3) Organisatie van verkoop, boekhouding en financiën.

4) Welke verkoopsommen en uitgaven moeten worden ingezameld en betaald.

5) De vraag of tijdelijke werknemers en arbeidscontractanten in dienst moeten worden genomen, dan wel als vaste werknemers moeten worden behandeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.